BG / EN | Начало | Карта на сайта | Контакти | RSS Вторник, 14.07.2020
 
       


Новини
123
(09.07.2020)
В НОВАТА ЗАПОВЕД НА МИНИСТЪР АНАНИЕВ СЕ ЗАПАЗВАТ ВСИЧКИ ЗАПИСАНИ ПО-РАНО МЕРКИ, КАСАЕЩИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА КУЛТУРНИ МЕРОПРИЯТИЯ

 Mинистърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде днес нова заповед, след като тази сутрин на среща с премиера е била обсъдена епидемичната обстановка и последните тенденции в развитието й в страната. След нея е имало и среща с областните управители, на която е изтъкната необходимостта от завишаване на контрола върху противоепидемичните мерки, определени в заповеди.

пълният текст »

(09.07.2020)
РИСУНКИ НА ДЕЦА ОТ БЪЛГАРИЯ СА ВКЛЮЧЕНИ В СБОРНИК, ПОСВЕТЕН НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ В ТОКИО

 Японската международна асоциация за детско изкуство International Kids Art Association (IKA) е публикувала сборник „Kids art collections around the world“ с детски рисунки от цял свят, в който са включени и рисунки на български деца. IKA е основана през 1991 г. с основна цел развиване на международния обмен чрез детски рисунки.


пълният текст »

(09.07.2020)
ЧЕСТВАМЕ 170 ГОДИНИ ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ИВАН ВАЗОВ

  На днешния ден преди 170 години в големия Вазов род, дал на страната ни генерали, пълководци, министри, лекари, журналисти, се ражда великият поет на народа Иван Вазов. Писател и драматург, публицист, академик на БАН, почетен доктор на филологическите науки и министър на народното просвещение, радетел на всичко българско, единствената личност, определена от литературоведите и народа ни едновременно като „Патриарх на българската литература“.
 
   снимка: ДА "Архиви"

пълният текст »

(08.07.2020)
СИМЕОН ИДАКИЕВ, МАЯ ВАПЦАРОВА, ЕЛЕНА КУТЕВА И МЕТОДИ ИЛИЕВ СА ПРЕДЛОЖЕНИ ЗА ОТЛИЧАВАНЕ С ОРДЕН „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ“

  Министерският съвет предлага на президента на Република България да издаде указ за награждаването на Симеон Идакиев с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - първа степен, за особено големите му заслуги към развитието на българската култура; на Методи Илиев - с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - втора степен, за големите му заслуги към развитието на българската култура и изкуство; на Мая Вапцарова - с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ – огърлие, за особено значимите й заслуги в областта на културата, и на Елена Кутева-Тъпкова - с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ - огърлие, за особено значимите й заслуги към развитието на българската култура и за популяризирането на българския фолклор. Предложенията са на Министерството на културата.

пълният текст »

(08.07.2020)
РАБОТНА СРЕЩА, ПОСВЕТЕНА НА ИЗНОСА НА ПРОИЗВЕДЕНИЯ НА ИЗКУСТВОТО, СЕ ПРОВЕДЕ В МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА

  Работна среща, посветена на износа на произведения на изкуството от български автори, се проведе в Министерството на културата. В нея участваха представители на институцията, Съюза на българските художници и експерти в областта.

пълният текст »

(07.07.2020)
ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА КУЛТУРАТА АМЕЛИЯ ГЕШЕВА БЛАГОДАРИ НА ВСИЧКИ ОРГАНИЗАТОРИ НА ЧЕСТВАНИЯТА НА 170-ГОДИШНИНАТА ОТ РОЖДЕНИЕТО НА ИВАН ВАЗОВ

Ръководството на Националната библиотека в лицето на директора доц. д-р Красимира Александрова благодари на Министерството на културата за подкрепата при реализацията на експозициите, които се откриха днес

  Заместник-министърът на културата Амелия Гешева благодари на всички организатори на честванията на 170-годишнината от рождението на Иван Вазов. Тя приветства ръководството на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ (НБКМ), в която днес се откриха две изложби, посветени на Патриарха на българската литература – „Певец на две епохи“ и „Българийо, аз всичко тебе дадох...“. Ръководството на библиотеката в лицето на директора й доц. д-р Красимира Александрова благодари на Министерството на културата за подкрепата при реализацията на експозициите. Заместник-министър Гешева изрази надежда, че не само много българи ще посетят тези две изложби, но и ще вземат участие в събитията в цялата страна, посветени на Вазов през тази юбилейна година.


пълният текст »

 
123
Културен календар
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
цялата програма »
Конкурси/Обяви
(06.07 - 05.08.2020)
Министерство на културата обявява конкурсна сесия по програма „Помощ за книгата” 2020 г. за финансиране на творчески проекти в областта на книгоиздаването »

(06.07 - 05.08.2020)
Министерството на културата обявява втора конкурсна сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове на четене и информираност” 2020 г. »

виж всички »
Зала "Средец"
(09 - 31.07.2020)
ИЗЛОЖБА С ЖИВОПИСНИ ТВОРБИ НА БЪЛГАРСКИЯ ХУДОЖНИК-ПЛАКАТИСТ KAМEН ПOПOВ ОТ КОЛЕКЦИЯТА НА „ГАЛЕРИЯ 88“ ГОСТУВА В ГАЛЕРИЯ „СРЕДЕЦ“ »виж всички »
 
© Министерство на културата на Република България, 2006 | Посещения: 136216820 Изработка : MediaPointDS